Direkt

Politika kolačića

Ova je politika kolačića posljednji put ažurirana 02.01.2024. godine i odnosi se na građane Europskog gospodarskog prostora.

1. UVOD

Web stranica https://direkt-split.com (u daljnjem tekstu: “web stranica”) koristi kolačiće i druge srodne tehnologije (zbog praktičnosti sve tehnologije nazivaju se “kolačići”). Kolačiće također stavljaju treće strane s kojima surađujemo. U donjem dokumentu obavještavamo vas o upotrebi kolačića na ovoj web stranici.

2. ŠTO SU KOLAČIĆI?

Kolačić je mala jednostavna datoteka koja se šalje zajedno sa stranicama ove web stranice i sprema vaš preglednik na tvrdi disk vašeg računala ili drugog uređaja. Podaci pohranjeni na njima mogu se vratiti na naš poslužitelj ili na poslužitelje relevantnih trećih strana tijekom naknadnog posjeta.

3. ŠTO SU SKRIPTE?

Skripta je programski kôd koji se koristi za pravilno i interaktivno funkcioniranje ove web stranice. Ovaj se kôd izvršava na poslužitelju ili na vašem uređaju.

4. KOLAČIĆI

4.1 Tehnički ili funkcionalni kolačići

Neki kolačići osiguravaju da određeni dijelovi web stranice rade ispravno i da vaše korisničke postavke ostanu poznate. Postavljanjem funkcionalnih kolačića olakšavamo vam posjet ovoj web stranici. Na taj način ne trebate više puta unositi iste podatke prilikom posjeta ovoj web stranici, a npr. artikli ostaju u vašoj košarici dok ne platite. Ove kolačiće mogu se smjestiti bez vašeg pristanka.

4.2 Gumbi za društvene mreže

Na ovoj web stranici uključeni su gumbi za Facebook  i Instagram za promociju web stranica (npr. “Poput”, “pin”) ili dijeljenje (npr. “Share”) na društvenim mrežama kao što su Facebook i Instagram. Ti gumbi rade pomoću dijelova koda koji dolaze sa Facebooka i Instagrama. Ovaj kod postavlja kolačiće. Ovi gumbi na društvenim mrežama također mogu pohraniti i obraditi određene podatke, tako da vam se može prikazati personalizirani oglas.

Molimo pročitajte izjavu o privatnosti ovih društvenih mreža (koja se može redovito mijenjati) kako biste pročitali što rade s vašim (osobnim) podacima koje obrađuju pomoću ovih kolačića. Podaci koji se preuzimaju anonimni su što je više moguće. Facebook i Instagram nalaze se u Sjedinjenim Američkim Državama.

5. PRISTANAK

Kada prvi put posjetite ovu web stranicu, prikazat će vam se skočni prozor s objašnjenjem o kolačićima. Čim kliknete na “Samo odabrane”, pristajete na to da koristimo kategorije kolačića i dodataka koje ste odabrali u skočnom prozoru, kako je opisano u ovoj Politici Kolačića. Korištenje kolačića možete onemogućiti putem svog preglednika, ali imajte na umu da ova web stranica možda više neće raditi ispravno.

6. VAŠA PRAVA VEZANA ZA OSOBNE PODATKE

Imate sljedeća prava u pogledu svojih osobnih podataka:

  • Imate pravo znati zašto su vaši osobni podaci potrebni, što će se s njima dogoditi i koliko dugo će se čuvati.
  • Pravo pristupa: Imate pravo pristupa svojim osobnim podacima koji su nam poznati.
  • Pravo na ispravak: imate pravo dopuniti, ispraviti, izbrisati ili blokirati svoje osobne podatke kad god želite.
  • Ako date svoj pristanak za obradu vaših podataka, imate pravo opozvati taj pristanak i izbrisati svoje osobne podatke.
  • Pravo na prijenos vaših podataka: imate pravo zatražiti sve svoje osobne podatke od kontrolora i u cijelosti ih prenijeti drugom kontroloru.
  • Pravo na prigovor: možete prigovoriti obradi vaših podataka. Pridržavam se ovoga, osim ako postoje opravdani razlozi za obradu.

Da biste ostvarili ta prava, kontaktirajte me. Pogledajte detalje za kontakt na dnu ove politike kolačića. Ako imate žalbu na način na koji radim s vašim podacima, rado bih čuo vaše mišljenje, ali također imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu (Tijelu za zaštitu podataka).

7. OMOGUĆAVANJE / ONEMOGUĆAVANJE I BRISANJE KOLAČIĆA

Svoj internetski preglednik možete koristiti za automatsko ili ručno brisanje kolačića. Također možete odrediti da se određeni kolačići ne smiju stavljati. Druga je mogućnost promijeniti postavke internetskog preglednika tako da primate poruku svaki put kad se stavi kolačić. Dodatne informacije o ovim opcijama potražite u uputama u odjeljku za pomoć vašeg preglednika.

Napominjemo da ova web stranica možda neće raditi ispravno ako su svi kolačići onemogućeni. Ako u svom pregledniku izbrišete kolačiće, oni će se ponovno smjestiti nakon vašeg pristanka kada ponovno posjetite web stranicu.

8. KONTAKT PODACI

Za pitanja i / ili komentare u vezi s ovom Politikom Kolačića i ovom izjavom, kontaktirajte nas koristeći sljedeće kontakt podatke:

Direkt
Biogradska 6, 21 000 Split
Republika Hrvatska
Web stranica: direkt-split.com
E-pošta: [email protected]